Tijdens het Eeuwig Etion Festival op 20 september was duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Samen met onze eventpartner Dazzle Events gingen we enthousiast aan de slag om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren – met een doordacht plan en concrete acties.
Zo werkten we met herbruikbare bekers en was er een overzichtelijk afvalplan met duidelijke sorteerpunten. Het eten werd door de lokale cateraar Guzman verzorgd: lekkere wereldkeuken met volop aandacht voor vegetarische alternatieven om zo de milieu-impact wat te beperken. De voedseloverschotten werden gedoneerd aan een sociaal restaurant gelegen op de site van Asiat Park.
We werkten met een beperkt aantal leveranciers samen waardoor meubilair en techniek zoveel mogelijk gebundeld werd op vlak van aantal en transport. En de shuttlebussen, die reden elektrisch! De festivalbandjes werden gedrukt op gerecycleerde pet materialen.
De tafeldecoratie kreeg een creatieve, circulaire insteek: lege frisdrankblikjes, plastic flessen en restjes rioleringsbuizen werden omgetoverd tot kleurrijke vaasjes vol bloemen. En die bloemen? Die gingen met de deelnemers mee naar huis in fleurige boeketjes. Ook de andere decoratie zal een tweede leven krijgen. Zo zal het neon-logo uit de fotobooth een mooi plekje krijgen op onze vernieuwde werkplek en zullen de strandstoelen op nog heel wat Etion-events opduiken.
VERSCHILFACTOR
Aandacht schenken aan duurzaamheid tijdens de organisatie van het Eeuwig Etion Festival.